MALZEMELER
- 1 Kilo reçellik küçük çilek(osmanlı)
- 1 kilo şeker(4 su bardağı)
- Yarım limon suyu veya birkaç tane limontuzu
- Çilekleri geniş bir kapta bir kaç kez ezmeden yıkıyoruz.
- Saplarını koparıp reçel yapacağınız tencereye alın.
- Bir sıra çilek,bir sıra şeker şeklinde çilekler bitene kadar devam edin.
- En üste şeker döküp kapağını kapatın.
- Dolapta veya serin bir yerde yaklaşık bir gün bekletelim.(çilek suyunu salıp şekerler eriyene kadar)
- Orta ısıdaki ocağa alalım,kaynadıktan sonra altını kısıp,30-45 dk koyulaşana kadar kaynatalım.(tabağa damlattığınızda reçel akmıyorsa kıvam olmuştur)
- Son olarak limon suyumuzu ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
- Oluşan köpükleri kevgirle alın.
- Cam kavanoza koyup soğutun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder