Sayfalar

Translate

20 Temmuz 2013 Cumartesi

ÇİLEK REÇELİ

          Sağlık açısından meyveleri taze ve çiğ tüketmekten yana olsam da kahvaltı sofraları da reçelsiz olmaz tabi.Günümüzde her mevsim çilek bulmak mümkün olsa da tarla çilekleri tükenmeden reçelleri yapmak lazım.Ayrıca çilekten çilek suyu,komposto,sorbeler yapabileceğiniz gibi bir çok pasta ve tatlı tariflerinde hatta salatalarda kullanabilir,kurutabilirsiniz bile.Gelelim reçelimize;
           MALZEMELER

  • 1 Kilo reçellik küçük çilek(osmanlı)
  • 1 kilo şeker(4 su bardağı)
  • Yarım limon suyu veya birkaç tane limontuzu
           YAPILIŞI

  • Çilekleri geniş bir kapta bir kaç kez ezmeden yıkıyoruz.
  • Saplarını koparıp reçel yapacağınız tencereye alın.
  • Bir sıra çilek,bir sıra şeker şeklinde çilekler bitene kadar devam edin.
  • En üste şeker döküp kapağını kapatın.
  • Dolapta veya serin bir yerde yaklaşık bir gün bekletelim.(çilek suyunu salıp şekerler eriyene kadar)
  • Orta ısıdaki ocağa alalım,kaynadıktan sonra altını kısıp,30-45 dk koyulaşana kadar kaynatalım.(tabağa damlattığınızda reçel akmıyorsa kıvam olmuştur)
  • Son olarak limon suyumuzu ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
  • Oluşan köpükleri kevgirle alın.
  • Cam kavanoza koyup soğutun.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...