Sayfalar

Translate

16 Temmuz 2013 Salı

ÇOBAN KAVURMA



         MALZEMELER:

  • 500 g kuşbaşı  koyun eti
  • 5 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 5 diş sarımsak
  • 2 büyük domates
  • tuz,karabiber,pulbiber
          YAPILIŞI 
      İyice ısıttığımız teflon tavamıza etlerimizi atıyoruz,etlerin sularını bırakmadan her tarafının mühürlenmesini sağlıyoruz.Karıştırarak etleri güzelce kavuruyoruz.Doğramış olduğumuz kırmızı biberleri ilave edip çeviriyoruz,onlar biraz kavrulunca  doğranmış yeşil biberlerimizi,sarımsaklarımızı,tuz ve baharatlarımızı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Bütün malzemeler iyice kavrulunca kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz.Domatesler sularını hafif çekene kadar pişiriyoruz.yemeğimiz hazır,afiyetler olsun,herkes alıp yapabilsin inşaallah...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...