MALZEMELER:
* 3 adet yufka
* 4 adet haşlanmış patates
* 1 kuru soğan
*Yyarım demet maydanoz* 250 g. çökelek ya da lor peyniri
* 1 adet yeşil biber
* Tuz
* Karabiber
* Pul biber
SOS İÇİN:
* 2 yumurta
* 1 bardak süt
* 1 bardak sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
İlk önce böreğimizin içini hazırlıyoruz. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup eziyoruz. Soğanı ve biberi küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurarak patateslerimize ekliyoruz. Yıkayıp doğradığımız maydanozları ve peynirimizi ekliyoruz. Son olarak tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip güzelce karıştırıyoruz. İç harcımız hazır.
Sosumuz için yumurta, süt ve yağımızı iyice çırpıyoruz.
Yufkalarımızı ortadan ikiye kesiyoruz ve sosumuzu üzerine sürüyoruz. Düz kerarına harcımızı koyup rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz. üzerlerinede sosumuzdan sürüyoruz. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Gerçekten çok lezzetli olan bu böreği denemenizi tavsiye ederim. Afiyetle kalın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder