Sayfalar

Translate

18 Temmuz 2013 Perşembe

PATLICAN TAVA

               MALZEMELER



  •  750 g orta yağlı kuzu eti
  • 1 kg patlıcan
  • 2 soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 kg domates
  • 250 g yeşil biber
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • tuz,karabiber

           YAPILIŞI
  • Patlıcanlar alacalı soyulur,küçük doğranıp,tuzlu suda yarım saat bekletilir.
  • Soğan ve sarımsaklar soyulup doğranır.
  • Biberler doğranır.
  • Domateslerin kabukları soyulup doğranır.
  • Patlıcanların suyu sıkılarak bir fırın tepsisine alınır.
  • Üzerine  kuşbaşı doğranmış etimiz ve diğer malzemeler konur.
  • Yağ,tuz ve karabiber eklenip bütün malzeme harmanlanır.
  • 220 ° C fırında yaklaşık 1- 1.5 saat pişirilir.
  • Arada bir kere karıştırırsanız her tarafı güzelce kızarır.
     Patlıcan tava aslında yöresel bir yemektir.Güneydoğuda bir çok ilimizde ufak değişikliklerle yapılır ve nerde yapılıyorsa oranın ismini alır genellikle.Asıl özelliği mahalle fırınında odun ateşinde pişmesidir.Afiyet olsun...   




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...