MALZEMELER
- 750 g orta yağlı kuzu eti
- 1 kg patlıcan
- 2 soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 kg domates
- 250 g yeşil biber
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- tuz,karabiber
YAPILIŞI
- Patlıcanlar alacalı soyulur,küçük doğranıp,tuzlu suda yarım saat bekletilir.
- Soğan ve sarımsaklar soyulup doğranır.
- Biberler doğranır.
- Domateslerin kabukları soyulup doğranır.
- Patlıcanların suyu sıkılarak bir fırın tepsisine alınır.
- Üzerine kuşbaşı doğranmış etimiz ve diğer malzemeler konur.
- Yağ,tuz ve karabiber eklenip bütün malzeme harmanlanır.
- 220 ° C fırında yaklaşık 1- 1.5 saat pişirilir.
- Arada bir kere karıştırırsanız her tarafı güzelce kızarır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder