Sayfalar

Translate

21 Temmuz 2013 Pazar

SUPANGLE



           MALZEMELER 

  • 1Litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 80 g bitter çikolata
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tereyağ
       Tabanı için hazır kakaolu baton kek veya evde kalmış kekiniz varsa kullanabilirisniz. Islatmak için de 1/2 bardak süte ihtiyacımız olacak.
        YAPILIŞI
       Tencereye un,kakao,şeker ve yumurtayı alıyoruz.Çırpma teliyle şöyle bir karıştırıyoruz.Karıştırmaya devam ederek sütü ilave ediyoruz.Ocağa alıyoruz.Orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz,tereyağ ve çikolatayı ekliyoruz.Onlar eriyince ocaktan alıyoruz. Supangleleri servis edeceğimiz kaselerin dibine birer dilim kek koyup  birer kaşık süt ile ıslatıyoruz.Üzerlerine pişen supangleyi döküyoruz.Dolapta soğutup servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...