MALZEMELER
- 1 Adet şeftali
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 top dondurma
Şeftaliyi dilimliyoruz.Teflon tavaya şeker ve tereyağını koyuyoruz.Üzerine şeftali dilimlerini diziyoruz.İki tarafını da çevirerek bir kaç dakika karamelize ediyoruz,yumuşatıp kıvamlandırıyoruz aynı zamanda.Pişen şeftali dilimlerini servis tabağımıza diziyoruz.Derin dondurucuda bir kaç dakika soğutuyoruz.Üzerine dondurmamızı koyuyoruz.Tavada kalan ,tereyağ ve şekerle bütünleşip yoğunlaşan nefis şeftali suyunu da sos olarak üzerine gezdiriyoruz.Muhteşem de bir renk ortaya çıkıyor.Arzuya göre nane yaprağıyla süsleyebiliriz.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder