Sayfalar

Translate

16 Ağustos 2013 Cuma

KABAKLI BÖREK

                     MALZEMELER


  •  2 adet orta boy kabak
  • 4 adet yufka
  • 4 adet yumurta
  • Yarım demet dereotu
  • 1 bardak süt
  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 2 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri
  • sıvıyağ
                     YAPILIŞI
  • Kabaklar kazınıp tuzla ovulur,suyu iyice sıkılır.
  • 3 yumurta,yoğurt ve dereotu eklenip karıştırılır,iç harcımız hazırdır.
  • Fırın tepsisi yağlanır,bir yufka serilip yağlanır,üzerine buruşturularak bir yufka daha serilir,o da yağlanır.
  • Araya kabaklı harcımız yayılır.Üzerine araları yağlanarak iki kat daha yufka konur.
  • Bir yumurta,süt ve kaşar rendesi karıştırılır,en üste dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180  °C fırında kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.



        Kabakla acaba değişik ne yapsam?,kabak sevmeyen çocuklarıma nasıl sevdirsem? diyenlere ya da değişik börek tarifi arayanlara çok lezzetli bir tarif,afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...