Sayfalar

Translate

13 Ağustos 2013 Salı

KIZILCIK ŞURUBU


     
        MALZEMELER

  •     1 kg kızılcık
  •     4 su bardağı şeker
  •     4 su bardağı şeker
  •     2 yemek kaşığı limon suyu

        HAZIRLANMASI

  • Kızılcıkları yıkayıp 2 su bardağı su ile ocağa koyuyoruz.Ezilmeye ve renkleri solmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz.
  • İnce tel süzgece alıp elimizle iyice suyu kalmayana kadar ezerek sıkıyoruz.
  • Diğer tarafta kalan 2 bardak şekerimizle 2 bardak suyumuzu kaynatıyoruz.
  • Sıktığımız kızılcık suyunu şerbete ekliyoruz ve koyulaşana kadar yaklaşık yarım saat kısık ateşte kaynatıyoruz.
  • Limon suyunu ilave ediyoruz bir iki taşım kaynatıp kapatıyoruz.
         Konsantre kızılcık şurubumuz hazır.Servis yaparken yarı yarıya sulandırarak kullanıyoruz.Birkaç ay buzdolabında saklayabilirsiniz.Gerçekten çok lezzetli,serinletici,mayhoş bir tat.Denemenizi tavsiye ederim.
    

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...