Sayfalar

Translate

13 Ağustos 2013 Salı

KIZILCIK ŞURUBU


     
        MALZEMELER

  •     1 kg kızılcık
  •     4 su bardağı şeker
  •     4 su bardağı şeker
  •     2 yemek kaşığı limon suyu

        HAZIRLANMASI

  • Kızılcıkları yıkayıp 2 su bardağı su ile ocağa koyuyoruz.Ezilmeye ve renkleri solmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz.
  • İnce tel süzgece alıp elimizle iyice suyu kalmayana kadar ezerek sıkıyoruz.
  • Diğer tarafta kalan 2 bardak şekerimizle 2 bardak suyumuzu kaynatıyoruz.
  • Sıktığımız kızılcık suyunu şerbete ekliyoruz ve koyulaşana kadar yaklaşık yarım saat kısık ateşte kaynatıyoruz.
  • Limon suyunu ilave ediyoruz bir iki taşım kaynatıp kapatıyoruz.
         Konsantre kızılcık şurubumuz hazır.Servis yaparken yarı yarıya sulandırarak kullanıyoruz.Birkaç ay buzdolabında saklayabilirsiniz.Gerçekten çok lezzetli,serinletici,mayhoş bir tat.Denemenizi tavsiye ederim.
    

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...