- 1 kg kızılcık
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANMASI
- Kızılcıkları yıkayıp 2 su bardağı su ile ocağa koyuyoruz.Ezilmeye ve renkleri solmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz.
- İnce tel süzgece alıp elimizle iyice suyu kalmayana kadar ezerek sıkıyoruz.
- Diğer tarafta kalan 2 bardak şekerimizle 2 bardak suyumuzu kaynatıyoruz.
- Sıktığımız kızılcık suyunu şerbete ekliyoruz ve koyulaşana kadar yaklaşık yarım saat kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Limon suyunu ilave ediyoruz bir iki taşım kaynatıp kapatıyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder