Sayfalar

Translate

1 Eylül 2013 Pazar

MAYALI POĞAÇA



           MALZEMELER

           Hamur için:
  • 1/2 kilogram un
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 'er tatlı kaşığı tuz ve şeker
  • Aldığı kadar süt
  • Üzeri için 1 yumurta sarısı

            İç malzemesi:

  • 250 g lor peyniri
  • 1/2 demet maydanoz

          YAPILIŞI

     Hamur malzemesinin hepsi karıştırılıp yavaş yavaş süt ilavesiyle kulak memesi kıvamını alıncaya kadar yoğrulur.Üzeri örtülüp,ılık bir yerde mayalanması için yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır.
    Hamur dinlenirken iç malzemesi hazırlanır.Maydanozlar incecik kıyılıp lor peyniri ile güzelce karıştırılır.
    
    Hamur mayalandıktan sonra oklava veya merdane yardımıyla 1 santimetre kalınlığında açılır.



                    İstediğiniz büyüklükte bir kaseyle hamurdan daireler kesilir.



     Kesilen hamurlara iç harcımızdan 1'er tatlı kaşığı konur.


     Harcın üzerine hamurlar kapatılır.Kenarları çatalla bastırılarak yapıştırılır.


    Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Yine ılık bir yerde tepsi mayası için 10-15 dakika bekletilir.Poğaçalar mayaya geldiğinde önceden ısıtılmış 180 ° fırında 30-35 dakika üzerleri kızarana dek pişirilir.Afiyet olsun...





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...