Sayfalar

Translate

1 Eylül 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


            MALZEMELER

  • 1 Kilo taze barbunya
  • 1 büyük soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 büyük domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 adet küp şeker,Tuz,su,

             YAPILIŞI

  •  Barbunyalar ayıklanır,yumuşayıncaya kadar suda haşlanır.Siyah suyu dökülür.
  • Soğanlar ince yemeklik doğranıp,zeytinyağında kavrulur.
  • Biberler ve sarımsaklar eklenir.
  • Kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesler eklenip,yumuşayana kadar pişirilir.
  • Haşlanmış barbunya,tuz,şeker ilave edilir,üzerine çıkacak kadar sıcak su konup,kısık ateşte 15 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...