ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
MALZEMELER
- 1 Kilo taze barbunya
- 1 büyük soğan
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 2 büyük domates
- 2 diş sarımsak
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 adet küp şeker,Tuz,su,
YAPILIŞI
- Barbunyalar ayıklanır,yumuşayıncaya kadar suda haşlanır.Siyah suyu dökülür.
- Soğanlar ince yemeklik doğranıp,zeytinyağında kavrulur.
- Biberler ve sarımsaklar eklenir.
- Kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesler eklenip,yumuşayana kadar pişirilir.
- Haşlanmış barbunya,tuz,şeker ilave edilir,üzerine çıkacak kadar sıcak su konup,kısık ateşte 15 dakika pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder