MALZEMELER
- 1 Litre süt
- 10 Yemek kaşığı irmik
- 10 Yemek kaşığı şeker
- 1 Limon kabuğu rendesi
- 1 Yemek kaşığı margarin
- 2 Çorba kaşığı un
- 2 Çorba kaşığı kakao
- 1 Bardak şeker
- 1 Bardak süt
- 1 Bardak su
- 1 Kaşık sıvıyağ
Süt,şeker,irmik tencereye alınır,orta ateşte kıvam alıncaya kadar pişirilir.Kaynamaya başlayınca limon kabuğu rendesi ve margarin eklenir,bir taşım kaynatılıp söndürülür.Su ile ıslatılmış kalıplara boşaltılır.
Çikolata sos için bütün malzemeler çırpma teliyle karıştırılarak pişirilir.Parlak olması için bir kaşık sıvıyağ eklenir.Soğuyan tatlılar servis esnasında ters çevrilerek kalıptan çıkarılır ve üzerine çikolata sos dökülüp süslenir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder