- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 kaşık yoğurt
- 2 kaşık sıvıyağ
- Tuz
- Hamurun üzerine sürmek için ketçap veya domates sos
- Üzerine 1 bardak kaşar peynir rendesi
İstenilen iç malzemeyle yapılabilir.
- Ben;telli kaşar peyniri,yeşil biber,kırmızı biber,domates,sucuk kullandım.
YAPILIŞI:
- Unumuzu geniş bir kaba alıyoruz.
- Üzerine yoğurt,sıvıyağ maya ve tuz ekleyip güzelce yoğuruyoruz.Hamurumuzun üzerini örtüp 20-30 dk mayaya gelip kabarması için dinlenmeye alıyoruz.
- İç malzemelerimizi temizleyip küçük küçük doğruyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu tepsimize güzelce yayıyoruz.
- Üzerine her tarafını kapatacak şekilde ketçap veya sosumuzu sürüyoruz.
- Üzerine malzemelerimizi yerleştiriyoruz.
- 180-200°C de kenarlardaki hamur hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tepsiyi fıfından alıp üzerine kaşar rendemizi ilave ediyoruz ve tekrar fırına veriyoruz.
- 5-10 dak. sonra kaşarlar eriyip kızardığında fırından çıkarıyoruz. Pizzamız servise hazırdır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder