Pirpirim bazı yörelerde semizotuna verilen isimdir. Lezzetli olmasının yanısıra vitaminli,doyurucu ve oldukça da hafif olan bu yemeğin yapımı ise şöyle:
MALZEMELER
- 1 Demet semizotu
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 su bardağı haşlanmış börülce
- 1/2 su bardağı bulgur veya pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kaşık tereyağ
- sumak ekşisi veya limon suyu
- tuz,karabiber,nane
- yağ,su
YAPILIŞI
Tencereye yağımızı koyalım.Küp küp doğranmış soğanlarımızı ve küçük doğranmış biberimizi kavuralım.Sarımsaklarımızı küçük doğrayıp ekleyelim.Salçamızı ekleyip çevirelim.Rendelenmiş domatesimizi ilave edelim.Hepsi kavrulunca 5 bardak kadar sıcak su ekleyelim.Yıkanmış yeşil mercimeğimizi ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar pişirelim.Daha sonra üzerine bulgur,börülce,nohut ve ayıklanıp,yıkanıp,doğranmış semizotlarını ekliyoruz.Tuzunu ilave edelim.Bütün malzeme yumuşayıp özleşene kadar yaklaşık15 dakika kaynatalım.En son ekşimizi ilave edelim damak zevkimize göre.Arzuya göre üzerine tereyağ ve nane,pulbiber kızdırıp dökebiliriz.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder