Sayfalar

Translate

19 Temmuz 2013 Cuma

PİRPİRİM AŞI




    Pirpirim bazı yörelerde semizotuna verilen isimdir. Lezzetli olmasının yanısıra vitaminli,doyurucu ve oldukça da hafif olan bu yemeğin yapımı ise şöyle:

       MALZEMELER


  • 1 Demet semizotu
  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 su bardağı haşlanmış börülce
  • 1/2 su bardağı bulgur veya pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kaşık tereyağ
  • sumak ekşisi veya limon suyu
  • tuz,karabiber,nane
  • yağ,su

           YAPILIŞI

     Tencereye yağımızı koyalım.Küp küp doğranmış soğanlarımızı ve küçük doğranmış biberimizi kavuralım.Sarımsaklarımızı küçük doğrayıp ekleyelim.Salçamızı ekleyip çevirelim.Rendelenmiş domatesimizi ilave edelim.Hepsi kavrulunca 5 bardak kadar sıcak su ekleyelim.Yıkanmış yeşil mercimeğimizi ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar pişirelim.Daha sonra üzerine  bulgur,börülce,nohut ve ayıklanıp,yıkanıp,doğranmış semizotlarını ekliyoruz.Tuzunu ilave edelim.Bütün malzeme yumuşayıp özleşene kadar  yaklaşık15 dakika  kaynatalım.En son ekşimizi ilave edelim damak zevkimize göre.Arzuya göre üzerine tereyağ ve nane,pulbiber kızdırıp dökebiliriz.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...