Sayfalar

Translate

12 Temmuz 2013 Cuma

YOĞURTLU BÖRÜLCE


     MALZEMELER:

     *  500 g taze börülce
     *  1 kase yoğurt
     * 2 diş sarımsak
     * 1 büyük boy domates
     * Zeytin yağı
     * Tuz
     * Su

      HAZIRLANIŞI:

     Börülcelerimizi ayıklayıp 2-3 parçaya bölüyoruz. Yıkadıktan sonra tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Haşlanan börülcelerimizi süzgeçe çıkarıyoruz.
     Domatezimizi rendeleyip biraz suyunu çekene kadar zeytin yağında pişiriyoruz.
     Dövülmüş sarımsaklarımızı yoğurtla karıştırıyoruz.
     Süzülen börülcelerimizi sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine domates sosumuzla servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...