Sayfalar

Translate

18 Aralık 2013 Çarşamba

BAL PETEĞİ FERMUARLI YELEK VE YAPILIŞI


     Yapılışı:
Ön beden için beden ölçümüze ve ipimizin kalınlığına göre ilmeğimizi atıyoruz ve 5 sıra 2'ye 2 lastik örüyoruz.Daha sonra bal peteği örneğine geçiyoruz.Orta kenarlara fermuar için 2 düz ilmek örüyoruz.
    Bal peteği örneğinin yapılışı:Örneğimiz çift sayı üzerine kurulur.Kenar ilmekten sonra iki ilmek sağa doğru çaprazlanır. Çaprazlanan ilmekler sol şişe alınıp düz örülür.Sıradaki iki ilmek bu sefer sola çaprazlanıp düz örülür.Bu şekilde sıra sonuna kadar devam edilir.Arka sıralar ters örgü örülür. 2. ve sonraki sıralarda 1. sırada sağa çaprazlanan ilmekler sola,sola çaprazlananlar sağa çaprazlanıp düz örülür.Bu şekilde devam edip peteklerimizi oluşturuyoruz.
    Koltuk altına kadar örneğimizi örüp,kol oyuntusu için 3-2-1 kesim uyguluyoruz.Yaka kısmına gelince yaka ölçünüze göre oyuyoruz. Mesela ben  bu yelekte 10-3-2-1 şeklinde kesim uyguladım,12 yaşındaki çocuk için,daha büyük yapacaksanız sayıları orantılı olarak kendinize göre arttırırsınız,tabi ip ve şiş kalınlığınızı da göz önünde bulundurarak(Benim ipim de biraz kalınca).Yaka oyuntumuz bitince kalan ilmeğimizi 3'e bölüp üç seferde omuz kesimini tamamlıyoruz.
    Diğer ön bedenimizi de öncekinin simetriği olacak şekilde tamamlıyoruz.
    Arka bedeni düz örgü olarak tamamladım ben.Aynı şekilde kol oyuntularını yapıp yaka içi daha az oyuntu yapıyoruz arka bedende.
    Dikişleri birleştirip kol ve yaka kenarlarından ilmek alıyoruz.Yine 5 sıra 2'ye 2 lastik örüp örgümüzü tamamlıyoruz.
    Son olarak fermuarını dikiyoruz.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...