MALZEMELER
• 100 gr. tereyağı veya margarin
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 2 su bardağı un
• 1 kase ceviz içi veya çam fıstığı
• 1/2 su bardağı üzüm veya dut pekmezi
• 1.5 su bardağı şeker
• 1.5 su bardağı su
• 100 gr. tereyağı veya margarin
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 2 su bardağı un
• 1 kase ceviz içi veya çam fıstığı
• 1/2 su bardağı üzüm veya dut pekmezi
• 1.5 su bardağı şeker
• 1.5 su bardağı su
NOT : Pekmeziniz yok ise yerine yarım su bardağı şeker ve yarım su bardağı su kullanabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI
Yağ ve unumuzu kalın tabanlı bir tavaya alıyoruz. Yaklaşık 20-30 dk. unumuz altın sarısı bir renk alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Cevizlerimizi ilave edip 5dk. daha çeviriyoruz. Ilık suda erttiğimiz şekeri ve pekmezi ilave edip suyunu çekene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Soğuyunca kaşık veya kalıpla şekil verebilirsiniz, afiyet olsun...
Yağ ve unumuzu kalın tabanlı bir tavaya alıyoruz. Yaklaşık 20-30 dk. unumuz altın sarısı bir renk alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Cevizlerimizi ilave edip 5dk. daha çeviriyoruz. Ilık suda erttiğimiz şekeri ve pekmezi ilave edip suyunu çekene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Soğuyunca kaşık veya kalıpla şekil verebilirsiniz, afiyet olsun...
Posted via Blogaway
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder