MALZEMELER
- İstediğiniz sayıda katı haşlanmış yumurta
- Zeytinyağ veya tereyağ
- Tuz, karabiber, kekik, arzuya göre pulbiber
Yumurtaları yıkayıp, toplu iğneyle delip, ılık suda en az 5 dakika(kayısı kıvam için),tam katı isteniyorsa 10 dakika haşlıyoruz. Sudan geçirip soyuyoruz. Ortalarından diklemesine ikiye kesiyoruz. Yağımızı tavaya koyup yumurtalarımızı ilave ediyoruz. Her iki taraflarını 2-3 dakika çeviriyoruz. Baharatları ilave ediyoruz. Arzu ederseniz ince kıyılmış maydanoz da çok yakışır. Pratik, lezzetli bir kahvaltılık. Afiyet olsun... :)
PÜF NOKTASI Yumurtalarımızı haşlamadan önce, çatlamamaları için, hava boşluğu olan tombul kısmından toplu iğne ile delelim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder