Sayfalar

Translate

16 Temmuz 2013 Salı

PEKMEZLİ VE ÜZÜMLÜ PALUZE

                 MALZEMELER

  •        4 Su bardağı su
  •        1 su bardağı pekmez
  •        1/2 su bardağı şeker
  •        3 Tepeleme yemek kaşığı buğday  nişastası
  •        1 salkım taze çekirdeksiz üzüm

                 YAPILIŞI
        1 Bardak su ile nişasta açılır.Kalan su,pekmez ve şeker tencereye konup kaynatılır.Karıştırılarak nişastalı su ilave edilir.Kıvam alınca altı kapatılır üzüm taneleri ilave edilir.Su ile ıslatılmış kaplara boşaltılır.Soğuttuktan sonra ters çevirilip ceviz ve üzümle servis yapılır.
      Son derece kolay ve hafif bir yaz tatlısı yine,afiyetler olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...