Sayfalar

Translate

9 Temmuz 2013 Salı

YEMEK TARİFLERİ

     Pirinçli Semizotu Yemeği


     Semizotunun faydaları:
* Semizotu, içerdiği yüksek oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelir.
* Yaşlı, hasta ve diyet yapan kişiler için çok uygun bir sebzedir.
* Semizotunun içerdiği omega 3 doymamış yağlar, balıklarınkiyle kıyaslanabilecek düzeydedir: 
Geleneksel olarak gut hastalığına, baş ağrısı ve bedendeki diğer ağrılara iyi geldiğine inanılmaktadır. Günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar, semizotunun sağlığa yararlı bu etkisinin varlığını doğrulamaktadır.
* Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.
     Gelelim hafif ve lezzetli pirinçli semizotu tarifine:

     MALZEMELER

     * 1 demet semizotu
     * 1 orta boy kuru soğan
     * 1 büyük domates
     * 1/2 su bardağı pirinç
     * Zeytinyağı
     * Tuz
    
      YAPILIŞI

     Semizotlarının köklerini kesip sirkeli ve tuzlu suda bekletiyoruz. (sirke mikropları öldürüyor, tuz ise kumun dibe çökmesini sağlıyor.) Daha sonra güzelce yıkıyoruz ve iri iri doğruyoruz. Soğanımızı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesimizi ilave edip şöyle bir çevirdikten sonra semiz otlarını ilave ediyoruz. Üzerine 1 bardak su ilave edip yıkanmış pirinçlerimizi de ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık 20-30 dakika pirinçler uzayıncaya kadar pişiriyoruz. (Arzu edilirse pirinç yerine bulgur da kullanılabilir.)
   Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...