Sayfalar

Translate

21 Temmuz 2013 Pazar

YUFKAYA SARILI RULO KÖFTE

              MALZEMELER
  • 25O g  kıyma
  • 1 yufka
  • 1 yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 3 kaşık bayat ekmek içi veya galeta unu
  • tuz,karabiber,kimyon
            YAPILIŞI
   Köftemizi yoğurmakla başlıyoruz işe;kıymayı geniş bir kaba alıyoruz,üzerine soğanı rendeliyoruz.Yumurtayı,baharatları,galeta ununu ilave ediyoruz.Eğer bayat ekmek kullanacaksak ekmeği ıslatıp suyunu sıkarak ilave ediyoruz.Hepsini iyice yoğuruyoruz.Bir saat kadar buzdolabında bekletirsek köftemiz daha lezzetli olur.Yufkayı seriyoruz.İki kaşık yağ ile yağlıyoruz.Kıymanız yağlıysa yağlamayabilirsiniz.Alt ucunu biraz yukarı doğru katlıyoruz.Düzleşen geniş kenara harcımızı  uzunca yatırıyoruz,tıpkı rulo börek yapar gibi.Güzelce yerleştirip rulo şeklinde sarıyoruz.Ucunu suyla yapıştırıyoruz.Bir parmak genişliğinde dilimliyoruz(10 dakika buzluğa atarsak daha rahat kesiliyor).Yağlanmış fırın tepsisine dizip 200 °C kızarana kadar pişiriyoruz.Arzu ederseniz yağda da kızartabilirsiniz ama yufkalar biraz açılma yapabiliyor ona dikkat ederek kızartın.Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...