Sayfalar

Translate

16 Eylül 2013 Pazartesi

EV YAPIMI ERİŞTE

     MALZEMELER
   1 Kilo un için
   3 yumurta
   Aldığı kadar süt
   Tuz
   Erişte yapımı için için öncelikle malzemelerimizle sert bir hamur yoğurmamız gerekiyor.Hamurumuzun üzerini örtüp  1 saat kadar dinlendiriyoruz.Daha sonra bezelere ayırıp,oklava veya merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında yani çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.Açtığımız hamurları keserken birbirine yapışmaması için temiz bir yere serip hafifçe kurumalarını bekliyoruz.Aralarını unlayıp hemen kesmek de mümkün tabi.Hamurları dörde bölüp üstüste koyuyoruz ve iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz.Şeritleri ince ince kibrit çöpü misali kesiyoruz.Elimizle havalandırarak aralarını açıyoruz ve temiz bir yerde bir kaç gün kurumaya bırakıyoruz.

1 yorum :

  1. Elinize sağlık.Rabbim ağız tadıyla yemeyi de nasip etsin sevgiler.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...