MALZEMELER
1 Kilo un için
3 yumurta
Aldığı kadar süt
Tuz
Erişte yapımı için için öncelikle malzemelerimizle sert bir hamur yoğurmamız gerekiyor.Hamurumuzun üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendiriyoruz.Daha sonra bezelere ayırıp,oklava veya merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında yani çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.Açtığımız hamurları keserken birbirine yapışmaması için temiz bir yere serip hafifçe kurumalarını bekliyoruz.Aralarını unlayıp hemen kesmek de mümkün tabi.Hamurları dörde bölüp üstüste koyuyoruz ve iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz.Şeritleri ince ince kibrit çöpü misali kesiyoruz.Elimizle havalandırarak aralarını açıyoruz ve temiz bir yerde bir kaç gün kurumaya bırakıyoruz.
Elinize sağlık.Rabbim ağız tadıyla yemeyi de nasip etsin sevgiler.
YanıtlaSil