Sayfalar

Translate

15 Eylül 2013 Pazar

KORUK ŞERBETİ


      Koruk şerbeti Ege bölgesine has,olgunlaşmamış üzümden yapılan değişik enfes bir içecek,denemenizi tavsiye ederim.
    MALZEMELER

  •   1 kilo koruk
  •   2 bardak şeker
  •   2 litre su
    HAZIRLANIŞI

  • Koruklar tanelenerek iyice yıkanır.        
  •  Havanda dövülür,süzgece alınır,iyice sıkılarak suyu çıkartılır.Bu eski usul tabi,isterseniz katı meyve sıkacağında da sıkabilirsiniz,o zaman birazcık kekremsi olabiliyor tabi.        
  •  Şeker ve su ilave edilerek karıştırılır.    
               Gerçekten insanın içini ferahlatan değişik bir lezzet,afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...